De ce sa folosim o pompa sau un grup de pompare cu turatie variabila? Cunoastem beneficiile? Lasă un comentariu

Chiar daca la prima vedere exista o diferenta de pret, mai mult sau mai putin considerabila, atunci cand vorbim de achizitionarea unei pompe sau unui grup de pompare cu convertizor de frecventa inclus, va sfatuim sa considerati decizia dvs ca o investitie pe termen lung. Iata si o serie de beneficii !

 

  1. Intr-un sistem in care exista o variatie a apei potabile de consum ( ex: un bloc de apartamente, consumul redus din cursul zilei fata de orele de varf de dimineata si seara) si care necesita mentinerea presiunii constante este recomandata folosirea convertizoarelor de frecventa, in vederea functionarii corecte a pompelor.
  2. Convertizorul de frecventa permite variatia turatiei motoarelor electrice in conditii optime, in functie de cerintele sistemului si implicit regleaza pompele corespunzator consumului, rezultand o functionare conforma, eficienta mare si costuri de intretinere reduse.
  3. Functionarea in parametri implica un randament ridicat din punct de vedere energetic si implicit costuri de energie reduse.
  4. Confort imbunatatit in exploatare, datorita reducerii nivelului de zgomot si a eventualelor lovituri de berbec, cauzate de pornirile efectuate direct in sarcina (fara convertizor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut